Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl bouwt vijfde distributiecentrum in België

Lidl gaat in een bedrijvenpark in het Waalse Marche-en-Famenne een vijfde Belgische distributiecentrum bouwen. De supermarktketen heeft daartoe een koopovereenkomst getekend voor een terrein van 137.000 m2. Het nieuwe logistieke centrum wordt 44.000 vierkante groot en vraagt een investering van 43 miljoen euro. Er ontstaan 100 nieuwe arbeidsplaatsen. De bouw start medio 2015 en moet in 2016 zijn afgerond. Met het extra distributiecentrum speelt de discounter in op een uitbreiding van het winkelnetwerk in Belgiƫ en Luxemburg.

Lidl heeft gekozen om zich te profileren als smart discounter, wat betekent dat sterk wordt ingezet op verse productengroepen zoals groenten, fruit, vlees en brood. Die productgroepen vragen een grote vries- en koeloppervlakte in distributiecentra, zodat de dagelijks aanleveringen voor een aantal uur opgeslagen, herverdeeld en snel gedistribueerd kan worden. Er is daarom voor 10.000 m2 aan koeling voorzien. Het distributiecentrum zal gebruikt gaan worden voor de toelevering van circa 60 winkels in de regio Namen en Luxemburg. Lidl opende eind 2013 nog een nieuw distributiecentrum in Sint-Niklaas. De keten kondigde ook aan de twee andere Vlaamse centra - in Wevelgem en Genk - verder uit te willen breiden.

bron: VILT
Publicatiedatum: