Doelgroep: Kwaliteitsfunctionarissen in de AGF-keten en voedingsmiddelenindustrie
Onderwerp: De microbiologie met betrekking tot voedselveiligheid en -kwaliteit
Data: 25 september, 2 en 9 oktober (van 13.30 -17.00 uur)
Locatie: Groen Agro Control, Distributieweg 1 2645 EG Delfgauw
Kosten: 495 euro excl BTW
Leerdoelen
- Globaal overzicht over de microbiologie
- Achtergronden microbiologie in AGF en voedingsmiddelen
- Voedselveiligheid
- Kwaliteit: bederf en aantastingen
- Beoordelen op effectiviteit van hygiënische maatregelen
- Ontsmettingen en monsternames praktisch uit kunnen voeren
- Kwaliteit en risico's vast kunnen stellen aan de hand van monitoring met gerichte monsternames en analyses
- Algemene achtergrondkennis van microbiologie
- Organismen: virus – bacterie – schimmels - gisten
- Groei en ontwikkeling m.o.
- Wetgeving microbiologie
- Meest relevante organismen
- Herkomst besmettingen
- Bijbehorende ziekteverschijnselen
- Achtergrond wat is bederf en welke stadia doorloopt een product
- THT
- Besmetting (handen met kleurstof)
- Ontsmetting (werkzame stof, contacttijd)
- Meest relevante organismen
- Maatregelen (bestrijding)
- Monstername
- Risicobeoordeling
- Inzetten van eenvoudige microbiologische analyses
- Rondleiding microbiologisch laboratorium
- Humaan pathogenen
- Bederf
- Hygiëne
- Aantastingen van gewassen
- Praktische werkzaamheden
Inschrijven: via emailadres info@agrocontrol.nl