Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cursus Microbiologie in de AGF-keten en voedingsmiddelenindustrie

Cursus : Microbiologie in de AGF-keten en voedingsmiddelenindustrie
Doelgroep: Kwaliteitsfunctionarissen in de AGF-keten en voedingsmiddelenindustrie
Onderwerp: De microbiologie met betrekking tot voedselveiligheid en -kwaliteit
Data: 25 september, 2 en 9 oktober (van 13.30 -17.00 uur)
Locatie: Groen Agro Control, Distributieweg 1 2645 EG Delfgauw
Kosten: 495 euro excl BTW

Leerdoelen
  • Globaal overzicht over de microbiologie
  • Achtergronden microbiologie in AGF en voedingsmiddelen
  • Voedselveiligheid
  • Kwaliteit: bederf en aantastingen
  • Beoordelen op effectiviteit van hygiënische maatregelen
  • Ontsmettingen en monsternames praktisch uit kunnen voeren
  • Kwaliteit en risico's vast kunnen stellen aan de hand van monitoring met gerichte monsternames en analyses
Inhoud
  • Algemene achtergrondkennis van microbiologie
  • Organismen: virus – bacterie – schimmels - gisten
  • Groei en ontwikkeling m.o.
  • Wetgeving microbiologie
  • Meest relevante organismen
  • Herkomst besmettingen
  • Bijbehorende ziekteverschijnselen
  • Achtergrond wat is bederf en welke stadia doorloopt een product
  • THT
  • Besmetting (handen met kleurstof)
  • Ontsmetting (werkzame stof, contacttijd)
  • Meest relevante organismen
  • Maatregelen (bestrijding)
  • Monstername
  • Risicobeoordeling
  • Inzetten van eenvoudige microbiologische analyses
  • Rondleiding microbiologisch laboratorium
  • Humaan pathogenen
  • Bederf
  • Hygiëne
  • Aantastingen van gewassen
  • Praktische werkzaamheden

 Inschrijven: via emailadres info@agrocontrol.nl
Publicatiedatum: