Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dirk van Nieuwkerk, Anaco Greeve:

"Tomatenmarkt het hele jaar door al armoe"

Tholen - De oplevingen die er dit seizoen zijn geweest in de tomatenmarkt zijn op één hand te tellen. Dirk van Nieuwkerk van Anaco Greeve vindt het moeilijk om het positief te blijven zien. "Het is eigenlijk het hele jaar al armoe. De kleine oplevingen die er zijn, zijn te kort om het jaar goed te maken. Voor de ronde tomaten was juni een redelijk goede maand, maar daar kun je niet het hele seizoen van leven. We vragen met z'n allen af wat er aan de hand is, maar niemand heeft het antwoord. Er is dit jaar juist minder productie dan vorig jaar, maar dat heeft weinig invloed."

Grotere productie
Europees gezien gebeurt er veel in de tomatenwereld. "Het schijnt dat landen als Polen en Duitsland een grotere productie hebben, maar daar hebben we geen goed overzicht van. Daarnaast blijf ik van mening dat de supermarkten veel te veel invloed hebben op de prijs." Volgens hem hebben ook andere zaken invloed. "De crisis zal er ook zeker mee te maken hebben. En tegenwoordig kopen mensen toch gerichter in na het kijken van programma's over duurzaamheid. Het is natuurlijk goed dat er minder wordt verspild, maar het zijn allemaal zaken die meetellen."

Voor de komende tijd tast hij in het duister. "Ze zeggen dat hoop doet leven, maar ik weet niet wat ik ervan moet denken. Mogelijk loopt dit jaar weer met een sisser af. Als er extra vraag komt, zal de prijs mogelijk weer wat stijgen. Maar voorlopig ziet dat er nog niet naar uit. Zonder natuurrampen in Europa zal het allemaal niet veel duurder worden."

Voor meer informatie:
Anaco Greeve
ABC Westland 666
2685 DH Poeldijk
Tel.: (0174) 21 02 00
www.anacogreeve.nl