Israëlische cressen en Italiaanse slasoorten onder merk Ready to Eat
"Onze cressen komen uit Israel en worden geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen. In drie weken groeien de plantjes tot het product dat wij presenteren. Ready to Eat staat voor gemak en weinig of geen handeling van het product voordat het wordt geserveerd aan de gasten. Wij noemen het Ready to Eat, maar adviseren vóór gebruik de cressen even af te spoelen", vertelt Hans, die tijdens de laatst gehouden Fruit Logistica in Berlijn in contact kwam met 2B Fresh.
Onder het cressenassortiment horen onder meer Basil, Bean Sprouts, Beet Bulls Blood, Broccoli, Koriander, Green Pac Choy, Mizuna, Mustard, Pea Shoots, Pepper Cress, Red Amaranth, Red Basil, Red Mizuna, Rocket, Sakura, Shiso Green, Shiso Purper en Sun Flower. "Wij hebben alle cressen verpakt in dozen van 20 schaaltjes (40 gram per schaaltje). De verpakkingen zijn voorzien van een barcode en een lange THT. De soorten waar geen omzetsnelheid in zit, zijn te bestellen met een minimumafname van vijf schaaltjes", vertelt Hans.
"We hopen op de cressenmarkt een rol van betekenis te kunnen spelen. Er is veel interesse vanuit de hotelwereld en het zijn niet de kleinste jongens die ermee willen starten. Het voordeel is dat wij een product bieden dat tien dagen houdbaar is, met een concurrerende prijs van netto 3 euro voor de groothandel voor een doosje van 40 gram. De interesse is in elk geval veelbelovend."
Links: Hans van Maurik
Italiaanse slasoorten
Naast de cressen heeft Ready to Eat ook een breed assortiment aan Italiaanse slasoorten beschikbaar. Deze slasoorten worden geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en na oogst direct twee maal gewassen. Deze slasoorten zijn het hele jaar leverbaar. "Ook hier wordt door afnemers erg enthousiast op gereageerd", besluit Hans, die niet uitsluit dat de lijn in de toekomst wordt uitgebreid met meerdere producten.
Voor meer informatie:
Ready to Eat
Hans van Maurik
Laagraven 11-13
3439 LG Nieuwegein
Tel: 030 - 288 5557
Mob: 06 4270 9672
hans@readytoeat.nl
www.readytoeat.nl