Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kunst met fruit

Met een speciaal keukenmesje brengt de Duitser Eduard Schick (24) vitaminerijk voedsel in vorm. Drie uur had hij nodig om groenten en fruit in een bos bloemen te veranderen die zijn goedkeuring kon krijgen. Het mesje dat hij voor zijn hobby gebruikt ziet eruit als een afgesneden keukenmes. Het lemmet is zeer kort en smal. "Zo dun en zo klein mogelijk", beschrijft Schick zijn eisen aan het snijwerktuig. Zijn actuele model heeft hij op internet besteld en deze maakt snijden met vrijwel chirurgische precisie mogelijk.

Via foto's is Eduard Schick op zijn hobby gestoten. Dat terwijl hij eigenlijk helemaal niet zo'n bijzonder artistiek persoon was. De oorsprong van het versieren van groenten en fruit ligt in Aziƫ. Het oog wil namelijk ook wat, zo vindt men daar. Schick's kunstwerken waren op sommige verjaardagen al de blikvanger tussen de aardappelsalade en het bord met schnitzels. De kunstenaar neemt het echter niemand kwalijk wanneer iemand onverschrokken een hap van zijn werk neemt. "De kunstwerken zijn eigenlijk onderdeel van het buffet", zo zegt hij. "Het zou erger zijn wanneer men ze na een paar dagen weg zou moeten gooien."

Alleen de nieuwste creaties zijn niet echt geschikt om op te eten. Want sinds kort maakt de jonge man ook dieren van steekschuim en bloemen. Zo is er een chrysanten-hond, een margrieten-kat en nog andere kleurrijke wezens. Deze bloemendieren kunnen weliswaar niet opgegeten worden, maar hebben een duidelijk langere houdbaarheid dan de groente- en fruitsnijwerken. "De hond blijft twee tot drie weken goed," zegt Eduard.


Publicatiedatum: