Kunst met fruit
Via foto's is Eduard Schick op zijn hobby gestoten. Dat terwijl hij eigenlijk helemaal niet zo'n bijzonder artistiek persoon was. De oorsprong van het versieren van groenten en fruit ligt in Aziƫ. Het oog wil namelijk ook wat, zo vindt men daar. Schick's kunstwerken waren op sommige verjaardagen al de blikvanger tussen de aardappelsalade en het bord met schnitzels. De kunstenaar neemt het echter niemand kwalijk wanneer iemand onverschrokken een hap van zijn werk neemt. "De kunstwerken zijn eigenlijk onderdeel van het buffet", zo zegt hij. "Het zou erger zijn wanneer men ze na een paar dagen weg zou moeten gooien."
Alleen de nieuwste creaties zijn niet echt geschikt om op te eten. Want sinds kort maakt de jonge man ook dieren van steekschuim en bloemen. Zo is er een chrysanten-hond, een margrieten-kat en nog andere kleurrijke wezens. Deze bloemendieren kunnen weliswaar niet opgegeten worden, maar hebben een duidelijk langere houdbaarheid dan de groente- en fruitsnijwerken. "De hond blijft twee tot drie weken goed," zegt Eduard.