Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoete aardappeldrankje ontwikkeld door wetenschappers

Wit-Russische wetenschappers noemen hun geurige en zoete aardappeldrank "Mikola". Ze zeggen dat er op de wereldmarkt geen drankje als dit te verkrijgen is.
Doctor Olga Koloskova, Onderzoeker van het Wetenschappelijke en Praktische Center van de Nationale Academie van Wetenschappen van Wit-Rusland voor levensmiddelen: "De aardappelen worden onder druk gekookt. Ze vormen dan een semi-vloeibare massa, gelijk aan aardappelpuree, maar een beetje vloeibaarder. De resulterende massa wordt ontsmet en dan verdampt en geconcentreerd."



Dit is de moeilijkste stap van de voorbereiding van de aardappeldrank. Verder wordt de basis gemengd met suikerstroop, citroenzuur en kooldioxide voor het sprankelend effect.

De smaak van de aardappeldrank doet denken aan Kvas. Naast de originele versie heeft "Mikola" speciale smaken voor fijnproevers: echinacea, tijm en hysop. De aardappeldrank bevat alleen natuurlijke ingrediƫnten.

Source: tvr.by
Publicatiedatum: