Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen: productie blauwe bessen stijgt

Volgens Piotr Milewski, CEO van Milbor Sp. Ltd., een teler en exporteur van blauwe bessen en sapconcentraat, zal de Poolse blauwe bessenoogst dit jaar groter uitvallen dan vorig jaar. Dit komt voornamelijk doordat jonge struiken, die na 2007 werden geplant, nu hun productiepiek hebben bereikt. Ook de relatief milde winter heeft volgens Milewski mogelijk bijgedragen aan de productiestijging, hoewel het moeilijk is om goede ramingen te doen.

Milewski verwacht dat de prijzen dankzij de volumestijging lager zullen zijn dan vorig seizoen, hoewel het verschil niet drastisch zal zijn, vanwege de opening van nieuwe markten - vooral in Scandinavië en op de Balkan - en de toegenomen vraag vanuit Rusland.

Milbor is momenteel bezig met het ontwikkelen van een distributienetwerk. Zijn sappen zijn langzaamaan verkrijgbaar in de grote Poolse steden. "In het tweede kwartaal konden we de eerste ladingen Merry Berry op markten zoals Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Griekenland introduceren. De buitenlandse markten vertegenwoordigen slechts een klein percentage van onze verkoop, maar we willen ons hier in de nabije toekomst meer op gaan richten."
 
Op dit moment heeft Milbor een areaal van 25 hectare blauwe bessen in het district Płońsk, maar het bedrijf werkt samen met andere Poolse telers met een totaal areaal van ruim 300 hectare. 

Bron: portalspozywczy.pl
Publicatiedatum: