Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: stijgend aanbod rode bessen

Het aanbod aan rode bessen uit Duitse teelt is midden juli ruimer geworden en stijgt nog steeds verder. In de klimatologisch gezien gunstig gelegen gebieden in het zuiden van het land is de oogst van het hoofdras Rovada inmiddels in volle gang. Maar ook in de noordelijke gebieden worden nu wezenlijk grotere hoeveelheden geoogst, meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website.

Dankzij de toename van het beschikbare aanbod konden er meer leveringsprogramma's met de levensmiddelenhandel af worden gesloten. Dit leidde aan de ene kant weliswaar tot iets lagere prijzen, maar aan de andere kant ook tot een vlotte afzet.

Het aantal aanbiedingsacties met rode bessen in de Duitse levensmiddelenhandel is in week 29 duidelijk toegenomen en de consumenten betalen al sinds afgelopen week duidelijk minder dan voorheen voor de bessen. Momenteel kosten rode bessen in de aanbieding gemiddeld 1,11 tot 1,99 euro per schaaltje van 500 gram. Hierdoor is ook de vraag sterker toegenomen, waardoor de markt voldoende ontlast wordt. In z'n geheel genomen kunnen de telers tot nu toe echter tevreden zijn met het seizoensverloop.
Publicatiedatum: