Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Almería: hoger inkomen voor watermeloentelers

In seizoen 2013/14 behaalden de watermeloenproducenten in de Spaanse provincie Almeria een gemiddelde winst van 8.450 euro per hectare, meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website. Dat is 160% meer dan in het voorgaande seizoen. Destijds lag de gemiddelde winst op 3.250 euro per hectare, zo blijkt uit berekeningen van Hortoinfo op basis van gegevens van het ministerie van Landbouw in Andalusië.

Deze modelberekening heeft betrekking op een periode van drie tot vier maanden, waarin watermeloenen meestal als opvolgende cultuur van andere vruchtgroenten in januari of februari geplant worden. De gemiddelde prijs voor watermeloenen lag in seizoen 2013/14 op 0,39 euro per kg. Een seizoen eerder lag deze prijs op 0,31 euro per kg.

Bij een gemiddelde oogstopbrengst van 6,5 kg per m² en een plantdichtheid van 2.500 planten per hectare behaalden de producenten een brutowinst van 2,54 euro per m². Wanneer hier nog de totale kosten van 1,69 euro per m² worden afgetrokken, blijft er een nettowinst van 0,85 euro per m² over.
Publicatiedatum: