Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

36 miljoen euro subsidie Japanse koelprojecten met natuurlijke koudemiddelen

Japan heeft 36 miljoen euro uitgetrokken voor 33 koelcelprojecten die worden uitgerust met op ammoniak en CO2 gebaseerde koelsystemen. Japans Refrigerants and Environmental Conservation Organisation (JRECO) heeft aangekondigd dat de eerste 33 projecten zijn geselecteerd in het kader van de investeringssubsidieregeling van het ministerie van milieu. De 36 miljoen euro is bedoeld om het gebruik van natuurlijke koudemiddelen te stimuleren.

CO2
De subsidie gaat naar 31 koelcelexploitanten en voedselverwerkende bedrijven, die de komende zes maanden 33 koelhuisfaciliteiten installeren, die gebruikmaken van natuurlijke koudemiddelen. Onder de geselecteerde bedrijven zijn enkele van Japans meest bekende en wereldwijde merken. Japanse leveranciers zoals Mayekawa of Toyo Engineering Works valt de eer te beurt om geavanceerde ammoniak- en CO2-gebaseerde koelsystemen te leveren.

Supermarkten
Naast koelcelexploitanten hebben 18 verkopers van levensmiddelen subsidie ontvangen om 249 winkels uit te rusten met een CO2-koeltechniek. Onder hen zijn grote super-marktketens alsmede vooraanstaande supermarktmerken. CO2-technologie wordt ook toegepast in drie winkels van een Japanse warenhuisketen.

Bron: Ammonia21
Publicatiedatum: