Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël: meer Barhi en Medjool dadels

De oogst van de Israëlische gele Barhi dadel zal in het zuiden van het land naar verwachting rond 23-26 juli beginnen om daar op 1 augustus zijn piekmoment te hebben. Daarna gaat de oogst verder in het gebied rondom de Dode Zee in Jordanië en zal in Israël eindigen, vlakbij het Meer van Tiberias. 

Avi Dagul, oprichter en CEO van Field Produce Marketing, vertelt dat zijn bedrijf zich voornamelijk richt op de gebieden rondom de Dode Zee en de vlaktes van Jordanië, waar hij zo'n 200 ton verwacht te oogsten. Eind juli begint het bedrijf met de export door de lucht en in augustus en misschien een deel van september is de zeevracht aan de beurt.

De totale oogst in Israël bedraagt normaal gesproken zo'n 3.000 ton. "Vorig jaar hebben we 150 ton geoogst, dus we zijn wat gegroeid. Onze belangrijkste bestemmingen (en dit geldt voor heel Israël) zijn Spanje en Frankrijk, met een aantal ladingen naar India en Singapore. Frankrijk is een grote markt, hier verschepen we 1.000-1.500 ton heen, omdat de Barhi dadels populair zijn onder de moslims daar. Ook Canada heeft een vrij grote markt voor Barhi dadels vanwege de grote Libanese, Syrische en Jordaanse gemeenschappen."




De oogst van de Medjool dadel, waar Israël 's werelds grootste producent van is, begint niet eerder dan midden augustus in het zuiden, vlakbij de Rode Zee en zal langzaam verschuiven naar het noorden, naar de Dode Zee en Jordaanse Vlakten, waar het piekmoment begin september zal zijn. Er wordt een totaal volume van 23.000 ton verwacht, 2.000 ton meer dan vorig jaar. Zo'n 70-75% van de Medjool dadels wordt verscheept naar verschillende bestemmingen in Centraal- en West-Europa.




Voor meer informatie:
www.fpmarketing.co.il
Publicatiedatum: