Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Diederick Knijnenburg, Oakfield Champignons:

"Hoop op marktopleving champignons door aanvoerreductie"



Tholen - In de zomermaanden loopt traditioneel de afzet van champignons terug. Volgens Diederick Knijnenburg van Oakfield Champignons uit Stramproy is de productie van kastanjechampignons de laatste weken redelijk in balans geweest met de vraag, dit in tegenstelling tot de witte champignons. "Nog meer dan andere jaren wordt er nu bewust gereduceerd op verschillende fronten en dat is een goede zaak. Blijven produceren op het moment dat de vraag terugloopt, heeft geen zin."



Oakfield Champignons is een commercieel handelsbedrijf met volledig eigen productie met rechtstreekse afzet afzet aan retail en foodservice in binnen- en buitenland. De kwekerij levert onder meer witte champignons, kastanjechampignons, portabella, flats, (konings)oesterzwammen en shiitakes, zowel in de gangbare als biologische variant. "Eigenlijk loopt het hele pakket wat minder in de zomer, met uitzondering van de wilde paddenstoelen", zegt Diederick. "De omzet van champignons in de retail is in de winter veel groter en dan zijn ze ook veelvuldiger in de acties. Nu zijn andere producten meer in trek."



"In de landen om ons heen geldt hetzelfde, ook daar wordt gereduceerd. Hierdoor verwacht ik vanaf deze week wel een keerpunt. Deze week zijn de prijzen van de witte champignons al wat beter, maar de laatste anderhalve maand was het op momenten uitermate lastig."

Voor meer informatie:
Oakfield Champignons B.V.
Lochtstraat 1
6039 RV Stramproy (NL)
T +31 (0)495 56 41 13
F +31 (0)495 56 15 60
sales@oakfield.nl
www.oakfield.nl