Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse bio-landbouw groeit jaarlijks met gemiddeld 22%

Gedurende het laatste decennium heeft de biologische landbouw zich bewezen als een veelbelovend alternatief voor het Mexicaanse platteland. Het aantal hectare waarop biologische landbouw bedreven wordt, steeg van 21.265 naar 512.246 hectare met een jaarlijkse productie van ongeveer 750.000 ton.

Volgens Juan Jose Linares, directeur van 'Standards and Food' van het ministerie van Landbouw, is de biologische landbouw in Mexico de afgelopen vijf jaar gemiddeld met 22% per jaar gegroeid. En dit terwijl de sector volgens hem nog vrij jong is. Maar, zei hij, de uitdaging is om een productiestijging van 32% te realiseren tegen het einde van 2014.

Momenteel exporteert Mexico 85% van haar biologische productie voornamelijk naar de Europese en Amerikaanse markten. Dit is goed voor meer dan 600 miljoen Amerikaanse dollar. De vraag naar biologische producten op de binnenlandse markt stijgt met 10% per jaar.

Publicatiedatum: