Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vraag groter dan aanbod Italiaanse druiven

Na een moeilijke start van het druivenseizoen in Italië zijn de prijzen stabiel en verwacht im- en exporteur Lorenzo Bellassai een goed seizoen voor de druiven. Op de internationale markt biedt Azië exportmogelijkheden en gebruiken Russen steeds vaker Europese handelsmethoden.

"Op dit moment hebben we een goed druivenseizoen. We begonnen op 14 mei met de Victoria en Black Magic rassen, toen waren de vooruitzichten nog niet zo goed. Maar daarna stabiliseerden de prijzen," vertelt Lorenzo Bellassai van import-exportbedrijf Giovanni Bellassai.

Halverwege juni kwam de Red Magic op de markt. "We hadden te maken met concurrentie uit Chili, die normaal tot eind mei op de markt zijn. Dit jaar duurde hun seizoen langer tegen concurrerende prijzen."


Red Magic druiven.

In vergelijking met vorig jaar zijn de prijzen lager, maar de volumes begonnen interessant te worden in de tweede helft van juni. "De vraag komt met name uit Duitsland, Polen en Tsjechië, maar we hebben concurrenten uit Egypte, Israël en Marokko, die lagere productiekosten hebben. Dat is een probleem omdat de meeste markten vooral geïnteresseerd zijn in prijzen en minder in kwaliteit, daardoor kunnen veel Italiaanse telers geen winst maken."

De vraag in Rusland is de laatste jaren gedaald, waardoor het moeilijker is daar te leveren. "De Russen zijn Europeser geworden, ze betalen niet meer vooruit of een vastgestelde prijs, waardoor de handel risicovoller geworden is."

Azië biedt mogelijkheden, maar is moeilijk te bereiken door de lange transporttijden. "Nu het seizoen in India en Egypte voorbij is, liggen er mogelijkheden voor ons, maar we maken ons zorgen over de minimaal 30 dagen transport."


Italiaanse druiven, met een Brix level tussen 16 en 20.

Het kasdruivenseizoen loopt op zijn eind, daarna volgen de druiven uit bedekte teelt. Het seizoen wordt afgesloten met de openveld druiven. De exporteur kon begin van de maand niet alle klanten van druiven voorzien, doordat de vraag aanzienlijk gestegen was.


Italiaanse druiven

Victoria druiven

Palieri druiven

Red Magic druiven

Lorenzo sluit af met de observatie dat de vraag verschuift en kleine, zoete druiven geliefd zijn. Daarom stoppen telers met de focus op grote druiven.

Meer informatie:
Lorenzo Bellassai
Giovanni Bellassai import-export
Viale del lavoro s.n.c.
95040 Mazzarrone (CT)
Tel.: +39 (0)933 29546
Cell.: +39 339 8638049
Email: lorenzobellassai@gmail.com
Publicatiedatum: