Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Yves Devos: "Specifiekere vraag in fruitsalademixen"

The Juicy Group groeit 15% in fruitsalades

Tholen - The Juicy Group is al 25 jaar gespecialiseerd in het produceren van verse fruitsappen, smoothies en fruitsalades. Eigenaar Yves Devos is tevreden over het jaar tot op heden. "We hebben een heel goed voorjaar gehad, mede door het zachtere weer. Momenteel is het leuk om te zien dat de afzet van fruitsalades stijgt zodra de zon schijnt. Aan de kust wordt dan duidelijk meer sangria gedronken."



Groei
Volgens hem is de vakantieperiode goed begonnen, maar verschilt de vraag per week. "Dat is deels ook afhankelijk van de zon. Gelukkig hebben we ook onze vaste bestellingen van de hotels die we wekelijks invullen." De laatste tijd heeft The Juicy Group serieus geïnvesteerd. "Dankzij enkele nieuwe klanten is ons bedrijf gegroeid. Daardoor hebben we ook nieuwe machines aangeschaft en meer personeel aangenomen. De komende tijd zitten er nog meer investeringen aan te komen. Het is even wennen om iedereen in te werken en zorgen dat alles soepel verloopt, maar we hebben ons ritme gevonden." Yves geeft aan dat de groei met name in de fruitsalades zit. "Qua omzet zijn we daar sinds begin dit jaar 15% in gegroeid. Maar het gaat allemaal niet vanzelf, het vergt veel geduld op diverse gebieden."

Meer mixen

Na de groei ziet het er voor fruitsalades wel iets anders uit. "We werken meer en meer op maat van de klant. In het begin werkten we voornamelijk met standaardmixen, maar in plaats van drie mixen bieden we nu vijf maal zoveel. Die specifiekere vraag zorgt voor meer werk. Daarom hebben we voorlopig ook nog geen voorkeur voor andere klantgroepen zoals de retail. Onze klanten zijn met name hotels."



Sappen
Ook op het gebied van sappen heeft Devos een duidelijke strategie. "We hebben op een bepaald moment besloten om niet te veel soorten in het assortiment te nemen. We kunnen niet blijven uitbreiden en daarnaast is productie van een paar liter ook bijna niet haalbaar. Als er nu een nieuw sap bij komt, wordt een oude vervangen. Dit gebeurt ook in samenspraak met de klant. Vier keer in een jaar hebben we sowieso een nieuw sap, nu is er het zomersapje van meloen en pompelmoes. Klanten kunnen kiezen uit zo'n tien soorten. De positieve evolutie van het assortiment afbakenen is dat je automatisch ook meer van de rest verkoopt. Daarnaast worden de hardlopers ook duidelijker zichtbaar."

Voor meer informatie:
Yves Devos
The Juicy Group
Koningsdries 41
B-9420 Erondegem, België
Tel.: +32 (0)53 60 67 01
Fax.: +32 (0)53 60 67 02
info@juicygroup.be
www.juicygroup.be