Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hongarije verwacht recordoogst groenten en fruit

Hongarije verwacht dit seizoen een van de beste fruitoogsten in jaren met een verwachte opbrengst, die de miljoen ton kan bereiken. Dankzij de uitstekende kwaliteit zijn steeds meer landen geïnteresseerd in Hongaarse AGF.

FruitVeB verwacht dat het productievolume van 800.000 ton, dat gewoonlijk wordt bereikt, met 25% overschreden zal worden. Vooral fruit zoals appelen en zure kersen zullen grote opbrengsten hebben. Een groot deel hiervan zal worden verkocht op de Duitse markt, waar 80% van de Hongaarse export naartoe wordt verscheept. Volgens FruitVeB zijn de Hongaarse maïs en meloen de beste van Europa en kunnen ze goed op de markt concurreren.

De belangrijkste exportbestemming voor Hongaarse AGF zijn, naast Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, de Baltische staten, Roemenië, Scandinavië en Rusland. Ook zijn er goede kansen op markten in China en de Arabische landen. Met de huidige ontwikkeling van de sector is het goed mogelijk dat het aantal medewerkers in de sector in 2020 verdubbeld zal zijn.

Fruitoogst kan 1 miljoen ton bereiken
De Hongaarse fruitoogst kan volgens Béla Martonffy van FruitVeB 1 miljoen ton bereiken, een stijging ten opzichte van de gemiddelde 800.000 ton van de afgelopen seizoenen. De milde winter en de telers, die de adviezen van FruitVeB opvolgden, hebben hier gezamenlijk voor gezorgd. Alleen al de appeloogst zal dit jaar 780.000-800.000 ton bedragen.


Publicatiedatum: