Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rechtbank matigt boetes Eurovignet

Op 3 juli 2014 heeft Rechtbank-Zeeland-West-Brabant een baanbrekende uitspraak gepubliceerd. Het gerecht kwam tot de conclusie dat de negen boetes voor ontbrekende Eurovignetten verlaagd moeten worden.

Vergeten

Een ondernemer had tot 1 juli 2013 de Belasting Zware Motorrijtuigen (BZM) op jaaraangifte betaald. Na afloop van deze periode is de ondernemer vergeten het Eurovignet te verlengen. Na ontvangst van de eerste naheffingsaanslag realiseert hij zich dat en verlengt direct het Eurovignet.

Administratieve last

Rechtbank-Zeeland-West-Brabant oordeelt dat de BZM een onnodig extra administratieve last voor ondernemers is. Belanghebbende wil de BZM namelijk graag per jaar betalen en automatisch laten verlengen, maar de inspecteur kan geen verklaring geven voor het feit dat daarvoor geen mogelijkheid bestaat. Voorts worden belastingplichtigen er niet aan herinnerd tijdig het Eurovignet te verlengen.

Matiging

De Rechtbank oordeelde dat daarom matiging van de boete gepast is. Omdat de ondernemer voor een aantal vrachtauto's een boete heeft ontvangen, verlaagt de rechtbank het totaalbedrag van € 2214 naar € 1000.

Het is de vraag wat andere Rechtbanken gaan doen en of de inspecteur nog in hoger beroep zal gaan. Met deze uitspraak is in ieder geval wederom bevestigd dat de BZM een zware last vormt voor MKB'ers die onbedoeld vergeten het Eurovignet te verlengen.


Bron: EVO
Publicatiedatum: