Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rewe Dortmund: magere omzetgroei

Rewe Dortmund en de woordvoerder van haar bestuur, Heinz-Bert Zander, hadden zich iets meer van het 100-jarig jubileum van de coƶperatie voorgesteld. Vanwege "ongunstige marktomstandigheden" steeg de groothandelsomzet in boekjaar 2013 maar met 0,7 procent naar 2,06 miljard euro, meldt de Duitse website lebensmittelpraxis.de.

In de retail steeg de totale omzet van alle aangesloten winkels met 0,3 procent naar 2,88 miljard euro. Herkenbaar is een trend naar grotere bedrijven. Het aandeel winkels met een omzet van meer dan 8 miljoen euro lag in 2013 reeds op 27 procent, wat overeenkomt met 112 winkels.

Het gemiddelde verkoopoppervlak van de supermarkten steeg naar 1.299 vierkante meter. De supermarkten met een verkoopoppervlak tussen 801 en 1.000 vierkante meter hadden het moeilijker. Hun omzet daalde gemiddeld met 0,9 procent. Het doel van de toekomstige expansie is daarom volgens het jaarverslag om kleinere supermarkten te vervangen door grotere, terwijl de opening van extra winkels nauwelijks nog als realiseerbaar wordt gezien.
Publicatiedatum: