Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: opnieuw recordoogst aardbeien

Voor het vierde jaar op rij heeft de aardbeienoogst in Zwitserland een maximum bereikt, meldt de Zwitserse website lid.ch. De Zwitserse productie kon zich ondanks grote prijsverschillen tussen binnenlandse en geïmporteerde vruchten goed staande houden op de markt.

Tot eind juni oogstte men reeds 6.957 ton Zwitserse aardbeien, zo deelt het Zwitserse Ministerie van Landbouw (BLW) mee. In 2013 oogstte men in heel Zwitserland 6.995 ton aardbeien. De productiehoeveelheid steeg tussen 2008 en 2013 met 35% (+1.814 ton). Dit is te danken aan een toename van het teeltgebied en een stijging van de productiviteit.

In 2013 verkocht men in Zwitserland in totaal 14.173 ton aardbeien (Zwitserse en geïmporteerde aardbeien). Daarmee is de aardbei met afstand de meest verkochte bes in de Zwitserse retail. Ondanks grote prijsverschillen tussen Zwitserse aardbeien en aardbeien uit het buitenland is de Zwitserse aardbeienproductie succesvol. Aardbeien uit eigen land kosten 14,24 Zwitserse frank (11,73 euro) per kg, geïmporteerde aardbeien 5,49 Zwitserse frank (4,52euro) per kg.
Publicatiedatum: