Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische fytosanitaire dienst hekelt Poolse overtredingen

De Russische Federale Dienst voor fytosanitair toezicht rapporteerde onlangs 21 gevallen van schendingen van invloed op Poolse producten. De website van de Dienst geeft geen verdere details, maar verklaart alleen dat "ondanks beloftes van Poolse autoriteiten over het naleven van Russische fytosanitaire regelgeving", overtredingen voortdurend plaatsvinden.

De Russische minister van Landbouw Marek Sawicki verklaart binnenkort met meer details te komen. Volgens Sawicki verloopt de samenwerking tussen de Poolse en Russische diensten goed en hebben de aangetroffen onregelmatigheden betrekking op fouten in de documentatie, niet op de kwaliteit van de producten. Op het moment vindt er overleg plaats met Poolse autoriteiten.

De Federale Dienst kondigde vorige week ook aan dat 23 partijen Poolse appels, met een volume van bijna 437 ton, werden geblokkeerd omdat ze de maximaal toegestane inhoud van nitraten en beschermingsmiddelen overschreden. Sinds het begin van dit jaar is meer dan 3400 ton Poolse appelen om deze redenen geweerd.

Polen is de grootste producent van appels in Europa. In 2013 bedroeg de Poolse export 1,2 miljoen ton. De grootste importeur was Rusland met 677.000 ton (56% van het totaal) ter waarde van 256 miljoen euro.


Bron: portalspozywczy.pl
Publicatiedatum: