Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vierkante watermeloenen maken Japanse telers rijk

Kwekers in het westen van Japan zijn begonnen met het verzenden van vierkante watermeloenen naar locaties in het land. Deze zullen worden verkocht in warenhuizen in Osaka en Tokyo en zelfs naar buitenland worden geƫxporteerd. Kwekers in de stad Zentsuuji hebben al 114 orders ontvangen vanuit Canada en ongeveer 250 vierkante watermeloenen klaargemaakt voor verzending.



Dit product is 30 jaar geleden uitgevonden in Kagawa. Om deze vorm te krijgen, wordt het tijdens het rijpen in een plastic doos geplaatst, zodat het die gedaante aanneemt. De vierkante watermeloenen zijn echter voor de show en niet eetbaar, omdat ze geoogst worden voor ze rijp zijn. Het is in Japan traditie om een paar keer per jaar een cadeau te geven en fruit is een luxe product. Daardoor is het zeer populair als decoratief geschenk.

De meloenen kosten in de luxere warenhuizen zeker $ 100. Ook de overzeese markt koopt nu het luxe vierkante item in. USA Today maakt melding van fruit dat naar Moskou werd geƫxporteerd en zo populair was dat het ongeveer $ 860 opbracht.
Zes telers zijn dit jaar 400 vierkante watermeloenen aan het kweken, waarvan de verzending half juli afgerond zal zijn. Er wordt gestreefd naar toename van de productiecapaciteit en toelevering aan het buitenland . Aldus een woordvoerder van JA Kagawa in "Buzzfeed".

Bron: voiceofrussia.com

Publicatiedatum: