Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TOP richt complete testfaciliteit in voor koud persen van groente- en fruitsappen

Producenten van groente- en fruitsappen die interesse hebben om verse, koudgeperste sappen te gaan produceren, kunnen terecht bij TOP bv in Wageningen. Het bedrijf heeft een complete testfaciliteit met verschillende persen en koude pasteurisatie-methoden ingericht. Producenten kunnen hier testen uitvoeren om erachter te komen welke methode het beste geschikt is.

Door koud te persen blijven nutriënten beter bewaard dan bij de traditionele manier van persen met warmte. Als het sap vervolgens koud gepasteuriseerd wordt, blijven deze eigenschappen behouden, en is het sap veilig. TOP heeft verschillende persmethoden om koud te persen in huis, waaronder een schroefpers en een hydraulische pers. Daarmee is uitgebreid geëxperimenteerd en veel kennis over opgebouwd. De ideale perstechniek kan per product verschillen. Voor bladgroente is een schroefpers het meest geschikt en voor vruchtgroente een hydraulische pers.

Voor producenten die willen starten kan het lastig zijn om te bepalen welke apparatuur ze het beste kunnen aanschaffen. Om sapproducenten die willen gaan koud persen zo goed mogelijk te kunnen helpen heeft TOP een testfaciliteit ingericht. Het bedrijf heeft ook faciliteiten om koud te pasteuriseren met pascalisatie en Pure Pulse. Zo wordt het sap veilig, omdat bederf veroorzakende bacteriën uitgeschakeld worden, en blijven de gezonde voedingsstoffen behouden. Daarnaast geeft het het sap enkele weken houdbaarheid, zonder de smaak te verliezen.


Bron: TOP bv
Publicatiedatum: