Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Giel Hermans:

"Goede vraag naar suikermais, maar veel mindere kwaliteit op de markt"

Tholen - De vraag naar suikermais is momenteel goed. "Dit zijn dan ook de topmaanden voor de afzet van suikermais. De laatste weken hebben we mooi weer gehad en dan leggen de consumenten graag een kolf op de barbecue. Dat gaat nog even door tot iedereen op vakantie gaat en dan loopt traditioneel de afzet weer terug", verklaart Giel Hermans. Hermans Suikermais is gespecialiseerd in de teelt, verwerking en handel van suikermaïs voor de versmarkt. "Er is even veel mais op de markt geweest en dat heeft de prijs wat gedrukt, maar er zijn veel mindere kwaliteiten op de markt. Het is de kunst om kwalitatief goede mais te pakken te krijgen en die blijft goed aan de prijs."


Eva Maria Ekman voert een kwaliteitscontrole uit

"We zitten nu volop in de Spaanse mais, de Duitse klopt aan de deur en dan gaan we van start met het Nederlandse product. De binnenlandse markt neemt momenteel de meeste mais af. Nu doen we nog wat exportklanten, maar die zijn dadelijk ook zelfvoorzienend", vervolgt Giel. Hij vertelt dat er de laatste tijd wel meer partijen suikermais op de markt worden aangeboden dan voorheen. "Je vraagt je soms af hoe men dat kan voor zulke prijzen, maar daar laten wij ons niet gek doormaken. We werken met een nette kostprijs-plus en collega's zullen dezelfde moeizame weg door moeten als wij. Daar heb ik niet zoveel moeite mee!"

Voor meer informatie:
Giel Hermans
Hermans Suikermaïs
Donk 1A
5995 PL Kessel
Tel.: (077) 462 93 25
Fax: (077) 462 93 26
www.mielies.nl