Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
6 tot 8 augustus in Istanbul

Prognosfruit vindt voor het eerst plaats in Turkije



Op de 38e editie van Prognosfruit, het jaarlijkse toonaangevende evenement voor de Europese hardfruitsector vindt dit keer voor het eerst plaats in Turkije. WAPA en Copa-Cogeca bundelen hun krachten met de Turkse vereniging voor de fruitsap-sector (MEYED) om de conferentie van 6 tot 8 augustus te organiseren in Istanbul. Momenteel hebben zich al meer dan 200 deelnemers ingeschreven voor het evenement. Het programma en de registratie-informatie staan op de conferentiewebsite www.prognosfruit.eu

Samen met sapindustrie
Ebru Akdag, secretaris-generaal van MEYED vertelt: "Prognosfruit is een geweldig platform op de appel- en perensector elk jaar weer bij elkaar te brengen. Het evenement in 2014 is niet alleen speciaal omdat het in Istanbul plaatsvind, maar het is extra bijzonder omdat er wordt samengewerkt met de branchevereniging van de sapindustrie. Het zal een grote kans zijn om de samenwerking tussen verse en verwerkte sector te verbeteren.

Prognose

WAPA zal tijdens de bijeenkomst op donderdag 7 augustus de appel- en perenproductieprognose voor 2014/2015 bekend maken. De conferentie zal ook enkele nieuwe actuele kwesties bespreken die relevant zijn voor de sector. De heer Hans van Es, voorzitter van Copa-Cogeca geeft aan: "Naast een zakelijk programma zal er ook tijd zijn voor een mix van sociale en educatieve evenementen, waar ook mogelijkheden zijn tot netwerken. Technische bezoeken in de regio Bursa en andere toeristische bezoeken zullen het programma compleet maken."

De conferentie brengt appel- en perentelers, verwerkers en handelaren uit heel Europa en daarbuiten samen. Philippe Binard, secretaris-generaal van WAPA geeft aan: "Prognosfruit is een gevestigd evenement op de agenda van de Europese appel- en perenproductie. Voor deze 38e editie zijn we blij dat de meeting voor het eerst in Turkije plaatsvind. We hebben een interessante agenda. Naast de jaarlijkse ramingen hebben we een discussie over duurzaamheidsinitiatieven en een kijk op internationale trends op het gebied van appelsap en de snel evoluerende cidermarkt.

www.prognosfruit.eu
Publicatiedatum: