Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tom Leenheer, Van Ooijen Citrus:

"Geen grote volumes citroenen door vorst in Argentinië"

Tholen - De aanvoer van Argentijnse citroenen komt langzaam op gang. Twee weken geleden arriveerden de eerste Argentijnse citroenen bij Van Ooijen Citrus en het seizoen zal doorlopen tot medio september. "Er zijn geen grote aantallen beschikbaar als gevolg van de strenge vorst die men daar heeft gehad vorig jaar", vertelt Tom Leenheer.



Volgens de importeur is de vraag naar citroenen momenteel goed. "Mede doordat er weinig beschikbaar is en het Spaanse product zo goed als op is. De prijzen liggen op het moment tussen de 20 en 22 euro, afhankelijk van de maat. De kwaliteit van de citroenen is goed op het moment. Met mooi weer worden er altijd meer citroenen geconsumeerd, dus we verwachten dat vraag naar citroenen goed blijft de komende weken."



Van Ooijen Citrus levert de citroenen aan tal van bestemmingen, verdeeld over export, groothandel en retail. Op de vraag hoe belangrijk Europa nog is voor Argentijnse leveranciers, antwoordt Tom: "Europa is niet meer heel belangrijk voor de Argentijnen. Er gaat zeer veel direct naar Rusland en men heeft ondertussen ook het Midden-Oosten en Aziƫ gevonden, daar gaan de aantallen naartoe."



Van Ooijen Citrus krijgt de citroenen binnen onder het eigen merk Puma in 15 kg telescoop en open top verpakking. Binnen een aantal weken wordt gestart met Yurumi 18 kg telescoop-dozen en La Limonera 15 KG telescoop- en open top-verpakking.



Voor meer informatie:
Tom Leenheer
Van Ooijen Citrus
Handelsweg 149
2988 DC Ridderkerk
Tel: 0180-655555
Fax: 0180-557544
tom@vanooijencitrus.nl
www.vanooijencitrus.nl