Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Restaurant kookt met groenten van daktuin Zuidas

Venkelpuree met gegrilde andijvie-bladeren en een schijfje verse koolrabi. De menukaart van restaurant Bolenius staat vol gerechten die gemaakt zijn van producten, die afkomstig zijn uit een daktuin midden op de Zuidas.


Klik hier voor de videoreportage van AT5

'Deze bladeren hebben echt bite. Als je daarop kauwt, dan heeft dat smaak. Dat is niet zomaar een kropje sla uit de supermarkt', vertelt chef-kok Luc Kusters van het restaurant. De groente die vandaag geoogst wordt, ligt dezelfde dag nog op een bord in het restaurant.


Hoewel de tuin maar een meter van de grond af ligt, spreekt de kok van het restaurant toch van een daktuin. 'Bij een daktuin op de Zuidas verwacht je dat dat minimaal honderd meter de lucht in gaat, maar dit is het dak van een parkeergarage. Gelukkig voor ons dus maar een meter hoog en kunnen we er makkelijk bij.'
Publicatiedatum: