Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenwijn uit Quebec nu wereldwijd


Een kleine wijnproducent vlakbij de stad Quebec hoopt de productie van zijn unieke wijn —gemaakt van tomaten— uit te breiden. Na vier jaar productie zegt de voorzitter van Domaine de la Vallée Bras, Pascal Miche, duizenden flessen wijn in 22 verschillende landen te verkopen. Hij zou de vraag nu niet meer kunnen bijbenen.

Miches tomatenwijn werd voor het eerst gemaakt in 1938, door zijn overgrootvader in België. Toen Miche 15 jaar geleden naar Quebec verhuisde, paste hij het recept aan met een mix van 'erfgoedtomaten' uit de regio Baie-St-Paul. Na tien jaar onderzoek creëerde Miche een heldere, biologische wijn met 16 procent alcohol en een "verrassende smaak".

Miche zegt dat hij de drankraad van Quebec moest overtuigen dat deze tomatenwijn van fruit en niet van groenten is gemaakt. "Smaakt wijn die gemaakt is van druiven, naar druiven? De meeste mensen zeggen van niet. Voor de tomaat geldt hetzelfde", aldus Miche. De raad moest ook overtuigd worden dat de wijn aan de regels van goedgekeurde ingrediënten voldoet, omdat je geen wijn van groenten kan produceren. En de tomaat is wel degelijk een vrucht.

Nu de drank aan populariteit heeft gewonnen, is Miche van plan een industriële vergunning aan te vragen om de productie uit te breiden.

www.domainevb.ca
Publicatiedatum: