Miches tomatenwijn werd voor het eerst gemaakt in 1938, door zijn overgrootvader in België. Toen Miche 15 jaar geleden naar Quebec verhuisde, paste hij het recept aan met een mix van 'erfgoedtomaten' uit de regio Baie-St-Paul. Na tien jaar onderzoek creëerde Miche een heldere, biologische wijn met 16 procent alcohol en een "verrassende smaak".
Miche zegt dat hij de drankraad van Quebec moest overtuigen dat deze tomatenwijn van fruit en niet van groenten is gemaakt. "Smaakt wijn die gemaakt is van druiven, naar druiven? De meeste mensen zeggen van niet. Voor de tomaat geldt hetzelfde", aldus Miche. De raad moest ook overtuigd worden dat de wijn aan de regels van goedgekeurde ingrediënten voldoet, omdat je geen wijn van groenten kan produceren. En de tomaat is wel degelijk een vrucht.
Nu de drank aan populariteit heeft gewonnen, is Miche van plan een industriële vergunning aan te vragen om de productie uit te breiden.
www.domainevb.ca