Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Te hoog nitraatgehalte in Rucola

De consumenten in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern kunnen volgens actuele onderzoeken met een gerust geweten groenten eten, meldt de Duitse website Proplanta.de. Bij 30 tests naar het nitraatgehalte van meerdere groentesoorten was er nauwelijks ergens iets op aan te merken, zo deelde het deelstaatbureau voor Landbouw, Voedselveiligheid en Visserij afgelopen vrijdag mee.

Slechts bij twee monsters van Rucola lag het nitraatgehalte met 8.500 en 8.400 milligram per kilogram minimaal boven de Europese grenswaarde van 7.000 milligram per kilogram, aldus een woordvoerster. Men onderzocht van januari tot en met april ook veldsla, ijsbergsla en broccoli uit de supermarkt. Nitraat zelf is weliswaar niet schadelijk voor de gezondheid, aldus het bureau, maar wanneer sla bijvoorbeeld luchtdicht verpakt wordt in een plastic zak, kan het zout echter in nitriet veranderen.

Nitriet is op haar beurt betrokken bij de vorming van de stof nitrosamine, die als kankerverwekkend geldt. Consumenten moeten sterk fijngesneden levensmiddelen daarom niet voor langere tijd in een gesloten verpakking bewaren.
Publicatiedatum: