Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Asda: 95% van de AGF loopt risico door klimaatverandering

In een nieuw rapport over de bedreiging van stijgende temperaturen en veranderende weersomstandigheden geeft Asda toe dat de klimaatverandering een toenemend risico vormt voor zijn voeding en producten. 

Het 'Climate Adaptation Framework' schetst hoe klimaatverandering niet langer slechts een onderwerp is voor milieuactivisten, maar ook invloed heeft op bedrijven over de hele wereld. In het rapport staat hoe klimaatverandering voor Asda gevolgen kan hebben voor 95% van zijn AGF en een waarde van bijna £370 miljoen (€463 mln) in gevaar kan brengen door zwakke plekken binnen de inkoop, verwerking en logistiek.

Volgens Asda is het onderzoek de grootste Britse studie naar de toekomstige invloed van klimaatverandering op een multinationale toeleveringsketen. De keten wil de resultaten gebruiken om nu actie te ondernemen en te bekijken hoe het best op de verschillende risico's ingespeeld kan worden. Daarnaast wil het bedrijf het onderzoek voortzetten met een focus op winkels, algemene merchandise en thuis winkelen om een vollediger beeld te krijgen van de bedreiging die klimaatverandering vormt. 

Bron: businessgreen.com
Publicatiedatum: