Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GGO-debat aangewakkerd

Na vele jaren discussie hebben de Europese ministers van Milieu een overeenkomst bereikt die elk land toestaat voor zichzelf te beslissen of het de teelt van genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) goedkeurt. Elke staat van de Europese Unie zal de vrijheid krijgen GGO-teelt te ondersteunen of te verbieden. Hoewel het Europese wetsvoorstel nog niet officieel getekend is, wordt dit op korte termijn verwacht: zelfs landen met verschillende posities ten opzichte van de GGO-teelt –zoals Italië, die het afwijst, en het Verenigd Koninkrijk, dat het steunt– waren het eens over het voorstel.

Italiaanse telers hebben al deelgenomen aan de discussie. Er werd onlangs een brief ondertekend door 716 Italiaanse telers, waarin senator en onderzoeker Elena Cattaneo gevraagd wordt de GGO-teelt in Italië toe te staan. Senator Cattaneo vertelde dat in Italië de discussie verzand raakt in ideologische vooroordelen en dat niets de gedachten van mensen kan veranderen. Zij eist meer wetenschappelijk onderzoek en bewijs voor het al dan niet schaden van de menselijke gezondheid door GGO's.

Source: oryza.com
Publicatiedatum: