Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italië marktleider

Populariteit rucola groeit wereldwijd

Sinds het eind van de jaren '90 groeit de interesse voor rucola wereldwijd. Italië is de grootste producent. "Het succes was zeer goed nieuws voor ons, omdat Italië jarenlang de enige producent van rucola was," laat La Linea Verde weten.

La Linea Verde, een grote speler in de slateelt en mede-eigenaar van Ortomad vertelt over de ontwikkelingen.

"Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan de populariteit van rucola wereldwijd. Ten eerste is het product jaarrond beschikbaar en makkelijk te telen. Daarnaast zijn de prijzen altijd acceptabel en heeft rucola een lange houdbaarheid."



Rucola in kassen bij Ortomad.

Italië is nog steeds marktleider, maar Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten zijn ook in de markt gestapt. "Alle operators in de sector zijn gespecialiseerd, dus ervaring maakt nog steeds het verschil."


Rucola.

La Linea Verde-Ortomad teelt rucola op 500 hectare en levert gemiddeld 13 ton per dag. "Er zijn veel variëteiten, maar tien rassen steken in populariteit met kop en schouders boven de rest uit. Enkele telers hebben onlangs nieuwe rassen met andere smaken en kleuren geïntroduceerd, maar die zijn nog niet zo populair."


Jonge rucola.

70% van de rucola van La Linea Verde-Ortomad is bestemd voor de bereiding van verse salades.



"Bezoek onze kassen om te zien dat we niets aan het toeval overlaten. Dezelfde hoge kwaliteitseisen moeten jaarrond gegarandeerd worden."
Publicatiedatum: