Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Warnez blikt terug op een geslaagde telersdag

Woensdag 18 juni jl. organiseerde Warnez opnieuw een telersdag. Aangezien de inpaksite in Tielt momenteel een complete make-over ondergaat, werd er deze keer verzameld in Ittre, het middelpunt tussen verschillende aardappelregio's in België. Centrale thema's waren duurzaamheid en residuen.



"Als eerste gastspreker kwam Laurence Janssens (Comité Régional Phyto) het Waalse plan voor de reductie van fytoproducten voorstellen. Het ontstaan van het plan en de verschillende aspecten dat het bevat rond fytoreductie kwamen uitgebreid aan bod. De tips die werden meegegeven om dit als teler in de praktijk te brengen waren uiterst interessant", vertelt Stijn De Pourcq.

"De tweede presentatie werd gebracht door Warnez zelf, met als onderwerp residuen. De visie hierop, alsook de retailervaringen en -evoluties werden toegelicht: "Wat zijn residuen? Hoe gaan we ermee om? Hoe kunnen we ze vermijden?" Beide presentaties werden aandachtig door de telers gevolgd en zorgden voor heel wat vragen en constructieve discussies achteraf."

"In de namiddag bezochten we, na een korte inleiding door Christian Walravens van Syngenta, het Interraproject. Dit is een samenwerking tussen Syngenta, landbouwer Ferdinand Joly en de Waalse overheid. Op het bedrijf van Ferdinand Joly te Ittre werden talrijke duurzaamheidsmaatregelen naar de praktijk vertaald, gaande van anti-erosiemaatregelen tot het stimuleren van fauna en flora op percelen die niet geschikt zijn voor landbouw. Op deze manier konden de telers de diverse maatregelen bekijken en beoordelen. Aan het einde van de dag ging iedereen dan ook naar huis met een bagage aan informatie waarvan elke teler voor zichzelf kan beslissen wat er voor hem nuttig is en wat er nog verbeterd kan worden."

Publicatiedatum: