Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meimar-dressings uit Limburgse lunchroom klaar voor brede introductie

"Met onze dressings hebben detaillisten naast goede winstmarge iets aparts in huis"

Tholen - Meine en Marleen Jongsma zijn al veertig jaar actief in de horeca, waarvan vijftien jaar als eigenaar van de lunchroom De Koffiemuuele in het Zuid-Limburgse Voerendaal. Vijftien jaar terug ontstonden in de keuken van deze lunchroom de eerste saladedressings en dat deze in de smaak vielen, bleek wel uit de grote vraag die ernaar ontstond. In eerste instantie kwamen de klanten bij De Koffiemuuele hun lege flesje dressing vullen, maar inmiddels worden de dressings gemaakt door een gespecialiseerd Belgisch bedrijf, dat beschikt over de benodigde certificaten.



De Meimar-dressings (genoemd naar Meine en Marleen) werden twee jaar geleden op de markt gezet en zijn inmiddels te koop in achttien winkels in Zuid-Limburg. De ontwikkelaars oriƫnteren zich nu op een landelijke introductie via groentespeciaalzaken. "Proeven dat verkoopt! Als AGF-winkels ze neerleggen met een schaaltje komkommers en tomaten, dan zijn ze zo weg", verklaart Meine. "Wij zien hier in het restaurant dat kinderen veel meer tomaten en komkommers gaan eten als ze in de dressings worden gedoopt. Uitgangspunt bij onze dressings is dat de smaak van bijvoorbeeld de komkommer en tomaat niet wordt overheerst door de saus."



Het assortiment bestaat inmiddels uit Meimar-dressing voor verse salades, Meimar-bieslookdressing voor gerookte vis en verse salades, Meimar-Grillsaus voor kip, vis en vlees, Meimar-Remouladesaus voor gebakken vis en BBQ, Meimar-Graved Lacks Dille Mosterdsaus voor bij de kaas, gerookte vis en snacks en Meimar-Sweet chilisaus voor gegrilde of geroosterde kip, spare-ribs en taco's. De sauzen zijn een jaar lang houdbaar. "We hebben in onze lunchroom al jarenlang twaalf verse salades staan met onze dressing en ze lopen nog altijd als een trein. Altijd hebben we deze zelf klaargemaakt in de keuken en toen we de productie hebben overgedragen aan een gespecialiseerd bedrijf zijn we een jaar bezig geweest om de juiste receptuur te ontwikkelen. Vooral door veel mensen te laten proeven zijn we hierin geslaagd.", vertelt Meine.

De prijs van een flesje ligt tussen de 3 en 3,35 euro. Voor een halve literfles is de prijs 4,25 euro. "We komen graag in contact met AGF-detaillisten die interesse hebben om onze dressings en sauzen te verkopen. Er zit een goede winstmarge op en je hebt ook nog eens wat aparts in je speciaalzaak liggen. We sturen graag wat proefflesjes op", besluit Meine.

Voor meer informatie:
Meine Jongsma
Lunchroom Restaurant De Koffiemuuele
Furenthela 13
6367 TL Voerendaal
Tel: 0455-753024
jongsma.m@ziggo.nl