Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: druivenproducenten pessimistisch over marktperspectieven

De zaken gaan momenteel goed voor Siciliaanse vroege druiven, omdat het seizoen van Puglia nog niet is begonnen en er minder producten uit Chili zijn vanwege weersproblemen. Een Siciliaanse producent : "we doen het vrij goed omdat er geen concurrenten zijn en de kwaliteit van onze producten werd beloond. Ik geloof wel dat we moeten leren hoe kosten te besparen."

Een andere Siciliaanse producent zegt dat "het niet waar is dat er geen concurrentie is, omdat er veel buitenlandse producten met lagere prijzen op de markt zijn." Het zou juist slechter gaan dan vorig jaar. Wel moet gezegd worden dat de enige verse niet gekoelde opslagproducten momenteel uit Sicilië komen.



Sommigen zijn het eens met de stelling dat het druivenseizoen van 2014 niet zo goed zal zijn vanwege een aantal verkoopproblemen, omdat er enorme hoeveelheden fruit vanuit veel gebieden aankomen. "De enige hoop die we hebben is dat ons product van hoge kwaliteit is." 'Dat zou echter niet genoeg kunnen zijn: "In de laatste paar jaar hebben we veel geïnvesteerd in het produceren van druiven van superieure kwaliteit, maar de markt reageerde niet heel goed. Veel producenten 'geven op' door hun kosten te verlagen om te proberen nog iets te verdienen."

"We hebben tenminste nog Polen - de handel met Oost-Europa is makkelijker dan met West-Europa. Polen koopt bijvoorbeeld de producten die de rest van Europa weigert en klaagt niet, hoewel de zaken daar ook zijn veranderd: retailers willen nog maar erg weinig betalen. Het is niet meer zoals het was."
Publicatiedatum: