Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste kistje kersen gekocht door Herman van Rooijen van Staaij

150 mensen bij opening Kersenmuseum in Cothen

Donderdag 5 juni jl. heeft de Commissaris van de Koning, de heer W. van Beek, "Het Kersenmuseum" in Cothen geopend. Samen met Burgemeester T. Poppens van Wijk bij Duurstede, en onder toeziend oog van Kersenkoningin Merel, plaatsten zij een "leer" in een hoogstamkersenboom, waarmee de opening van Het Kersenmuseum een feit werd. Onder zeer grote belangstelling van genodigden en sponsoren werd de eerste veiling gehouden met de voormalige veilingmeester van de Fruitveiling Wijk bij Duurstede, de heer Co van Rooijen. Hij was zeer verheugd dat hij dit op 85 jarige leeftijd nog mocht meemaken, en het werd al snel duidelijk dat hij het veilen van fruit nog goed in de vingers had.


Eerste kistje gekocht door Herman van Rooijen van Staay. Hermans vader, die jarenlang aankocht op de Veiling in Wijk bij Duurstede mocht ook aanwezig zijn, zoals op de foto's hieronder is te zien.

Vijf kistjes kersen waren de inzet, waarbij de opbrengst ten goede zou komen aan Hospice Duurstede. De toon werd gezet door de Staay Group uit Deil, zij kochten het eerste kistje kersen. Vervolgens werd de klok stil gezet door Stichting Kersenpromotie Krommerijnstreek, Koninklijke Fruitmasters, Rabobank en de familie van Dijk. Doordat er één kistje opnieuw ter veiling werd aangeboden, kwam er nog een zesde koper bij; Bloemisterij Peterse en Forelvijver Oostveen, buren van Het Kersenmuseum.







Theo Vernooy overhandigde een cheque aan mevrouw van de Tol en mevrouw Leeflang van Hospice Duurstede, met daarop een bedrag van € 5.150,00. Een mooie opbrengst voor een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Na afloop van het officiële programma werden de gasten in de gelegenheid gesteld om Het Kersenmuseum te bezoeken.



Vanaf vrijdag 6 juni is Het Kersenmuseum geopend voor publiek. De openingstijden voor de maanden juni, juli, augustus en september zijn: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur op zaterdag van 10.00 – 15.00 uur. Tijdens het Kersenfestival is het museum ook geopend. Overige openingstijden in de kersentijd raadpleeg onze website: www.hetkersenmuseum of www.dekersenhut.nl

Klik hier voor nog meer sfeerbeelden
Publicatiedatum: