Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU/ Japan: verder met vrijhandelsgesprekken

Vertegenwoordigers van de Europese landbouw- en voedingseconomie hebben zich uitgesproken voor de voortzetting van de vrijhandelsgesprekken met Japan, meldt de Duitse website Fruchthandel.de.

De koepel van Europese landbouworganisaties (COPA), het Algemeen Comité van landbouwcoöperaties in de EU (COGECA) en de Europese overkoepelende organisaties op het gebied van voedingseconomie (FoodDrinkEurope) en de voedingsmiddelenhandel (CELCAA), riepen de EU-landen midden mei op om de Europese Commissie groen licht te geven voor de hervatting van de onderhandelingen.

De onderhandelingen zijn momenteel tijdelijk in de ijskast gezet. De achtergrond hiervan is een tussenrapport van de Europese Commissie aan de Europese Raad, waar men eind juni over wil discussiëren. Japan heeft zich er eerder toe verplicht om bepaalde non-tarifaire handelsbelemmeringen te verminderen. De Europese Raad wil op basis van het tussenrapport van de Europese Commissie nagaan of Tokio zich aan deze afspraak heeft gehouden. De Europese landbouw- en voedingseconomie is optimistisch over de onderhandelingen: de branche denkt dat een verdrag enorme voordelen op zal leveren.

Publicatiedatum: