Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Profix IT Solutions en Rozis werken samen voor meer EDI in de AGF

Korte lijnen en een directe samenwerking, dat is de 'klik' tussen Profix IT Solutions en Rozis. De AGF-softwareleverancier en de EDI-specialist werken sinds kort samen in het leveren van geïntegreerde EDI-oplossingen voor de AGF-sector. Via EDI kunnen leveranciers en afnemers direct orders, pakbonnen en facturen uitwisselen vanuit de bedrijfssoftware.

Erik de Klerk van Profix IT Solutions neemt contact op met Rozis, nadat hij het artikel op AGF.nl leest over de EDI-implementatie van Rozis bij Van Rijn Trading. Erik de Klerk: "Wij merken steeds meer vraag naar EDI bij onze klanten en vanwege de complexiteit zocht ik een partij om dit te regelen. Rozis is een klein bedrijf en daardoor heb je niet te maken met allerlei schijven en steeds wisselende contactpersonen. Directe samenwerken past goed bij ons. Als AGF-softwareleverancier zijn wij ook zo. Wij 'doen hetzelfde, maar dan anders'. Wij zijn servicegericht".

Hans Verheijen van Rozis: "De vraag naar EDI komt meestal eerst bij de vaste softwareleverancier terecht. Vandaar dat het voor ons prettig is ermee samen te werken. Met Profix IT Solutions zijn we nu bezig stap voor stap een EDI-oplossing te realiseren. Rozis levert daarbij de koppeling, dus de vertaling van de interne data naar het specifieke AGF-bericht dat voldoet aan de eisen van een partner. We hebben als eerste een test-omgeving ter beschikking gesteld, zodat eerst uitgebreid getest kan worden of de berichten werken volgens de specificaties, voordat ze in gebruik genomen worden. Daarnaast vallen ook zaken als beveiliging, transport en support op het berichtenverkeer zelf onder de verantwoordelijkheid van Rozis."

Binnen de AGF zijn het de afnemers en dan meestal de grote retailers die de EDI aanjagen en elektronische berichtuitwisseling vereisen. Maar er komt nogal wat bij kijken. Erik de Klerk: "Het is zeker niet alleen een softwarematig probleem. Als EDI 100% werkt heeft het meerwaarde, maar ik denk vooral voor de klanten van mijn klanten. Leveranciers moeten bijvoorbeeld GS1-gecertificeerd zijn, de software moet onderhouden worden en instellingen moeten vaak per afnemer anders zijn. En soms gaat het dan bij de afnemer ineens niet meer door of wordt er weer wat anders verwacht. Voor mijn klanten is het tevens reclame dat ze EDI kunnen, maar er komt wel veel op ze af."

Al is de samenwerking pril, beide partners hebben jarenlange ervaring. Toevallig delen ze ook een jubileumjaar. Erik de Klerk van Profix IT Solutions: "Wij hebben ons 25-jarig jubileum aangegrepen om een volledig nieuwe versie van onze software uit te brengen. Wat betreft EDI is de nieuwe, open artikelopbouw belangrijk omdat daarmee gemakkelijker aan vereiste EAN-coderingen tegemoet gekomen kan worden. Ook de mogelijkheid om te koppelen heeft onze blijvende aandacht. Bij het exporteren en importeren van EDI-data gaat het echt niet alleen om het formaat van het bestand of zelfs maar de inhoud. Het gaat bijvoorbeeld meer om hoe en wanneer je een order wilt ontvangen en wat er daarna mee gebeurt. Dus eigenlijk het hele bedrijfsproces. Het is belangrijk voor klanten dat ze daarin goede keuzes maken."

Rozis viert haar 20-jarig jubileum. Hans Verheijen: "Wij hebben inmiddels ruimschoots bewezen een goede en betrouwbare partner in EDI te zijn. Om dat te blijven, concentreren wij ons nu erop om de vertrouwde EDI-technologie naar nieuwe omgevingen te brengen. Naast lokale software ontwikkelen wij nu ook oplossingen in de Cloud. Deze online EDI-software gaat ook meer en meer gekoppeld worden aan online bedrijfssoftware. E-business met partners wereldwijd wordt hierdoor alleen maar meer toegankelijk. Wat ons betreft gaat de samenwerking en het dubbele jubileum vooral dubbel zoveel tevredenheid bij de klant betekenen."

Voor meer informatie:
Rozis BV
Simon Carmiggelthof 4
6994 AD De Steeg
Telefoon: 026-3634610
Fax: 026-3617293
sales@rozis.nl
www.rozis.nl

Profix IT Solutions
Fellenoordstraat 72
4811 TJ Breda
Telefoon: 076 - 514 79 90
info@profix-it.nl
www.profix-it.nl
 
Publicatiedatum: