Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ine Potting: "De avocado wordt de nieuwe tomaat"

Avocadogigant Mission Produce betreedt Europese marktTholen - Mission Produce is al ruim dertig jaar actief in de productie en vermarketing van avocado's. Het enige bedrijf ter wereld dat zich volledig op avocado's richt, heeft productie-, verpakkings- en rijpingslocaties in CaliforniŽ, Mexico, Peru, Chili en Nieuw-Zeeland. Was voorheen de afzet volledig gericht op Amerika en Canada, sinds tien jaar richt het bedrijf zich ook met avocado's op de Japanse markt en vanaf 2011 wordt ook de Chinese en Koreaanse markt betreden.


Ine Potting

Sinds vorig jaar probeert Mission Produce ook voet aan de grond te krijgen op de Europese markt. Ine Potting is vanuit het distributiecentrum Hazeldonk - in het pand van Mooy Logistics - verantwoordelijk voor de Europese verkoop. Ine, die in het verleden werkzaam was voor Minnaar, Jover en Hoogsteder, blikt tevreden terug op het eerste jaar. "We zijn met niks begonnen en er zit een goede stijgende lijn in. We willen de Europese activiteiten goed opzetten en zijn selectief in de keuze voor klanten. Veel Nederlandse AGF-bedrijven vestigen zich in het Westland en als je veel Hollands product verhandelt, is dat ideaal, maar wij doen alleen avocado's en hebben bij Mooy Logistics een perfecte locatie gevonden tussen de twee belangrijkste Europese havens in!"Avocado de nieuwe tomaat
De focus van Ine ligt op dit moment op kennis van de markt vergaren in Nederland, Duitsland, Engeland, ScandinaviŽ en Frankrijk. "We zien een enorm potentieel voor avocado's op de Europese markt. In de Verenigde Staten ligt de jaarlijkse consumptie per persoon op 2,6 kilo. In Europa op 0,56 kilo. Nu kun je de situatie van de VS niet ťťn op ťťn naar Europa kopiŽren, maar ook in Europa neemt de avocadoconsumptie jaarlijks toe. Een paar jaar geleden lagen er nog een paar avocado's in de schappen. Nu zie je dat de schapruimte tenminste vertienvoudigd is. Deze trend zal zich doorzetten, al helemaal nu mensen zich steeds meer bezig houden met een gezonde levensstijl en zich realiseren dat het eten van een avocado per dag daaraan een grote bijdrage levert vanwege de goede vetten en de vele vitaminen die het bevat. Ik ben ervan overtuigd dat de avocado de nieuwe tomaat gaat worden!"In de Verenigde Staten levert Mission Produce de avocado's al in combinatie met een Guacamole-mix. "In Europa doen we dit nog niet, maar we sluiten natuurlijk niks uit voor de toekomst, zeker als de consumptie verder stijgt", vertelt Ine. De avocado's worden momenteel voornamelijk in 4 kg dozen verkocht. "Ik heb sterk het gevoel dat de consument niet meer op tal van verpakkingsalternatieven zit te wachten in een netje of per twee stuks verpakt. In de Verenigde Staten hebben we de ervaring dat er meer avocado's worden verkocht in bulk en zo draagt Mission ook haar steen bij aan minder afval en minder CO2 uitstoot.""De wens van veel supermarkten is om steeds meer direct bij de bron in te kopen. Dat kan bij ons. Alles wat we vermarkten, is afkomstig van eigen teelt en wij vullen programma's in volgens de wens van onze klanten. Mission Produce is in de Verenigde Staten voorloper in het rijpen van avocado's. Sommige consumenten willen de avocado's meteen kunnen eten, anderen bewaren hem nog liever drie dagen of een week. Doordat Mission als rijpspecialist dit perfect zo kan aanleveren, heeft zij in de USA al bewezen de verkopen op deze manier te verviervoudigen voor haar klanten", vertelt Ine. "Door onze productie in meerdere landen kunnen we jaarrond leveren. We doen voornamelijk Hass-avocado's."Momenteel verschuift het avocadoseizoen zich richting Zuid-Afrika en Peru. Vanwege de goede lokale markt in de Verenigde Staten start de Europese vestiging echter wat later met de Peruaanse avocado's. "Het Peruaanse seizoen is langzaam gestart. De avocado's moeten een drogestofgehalte van 21,5% hebben om te worden geŽxporteerd. Er zijn partijen in de markt die zich daar niet aan houden en hoewel je er mogelijk goed geld mee kunt verdienen, kiezen wij ervoor om te wachten met leveren. Dergelijke avocado's zijn niet te rijpen en op lange termijn doe je de klant er geen plezier mee. Dan sturen wij liever niks. Daar zijn we specialist voor", besluit Ine.Voor meer informatie:
Ine Potting
Mission Produce Europe
Tel: 0180-454790
Mob: +31 610 064 341
ipotting@missionpro.com
www.missionpro.com

Publicatiedatum: 13-6-2014
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


hi
i am an operation officer from signet fruits and veg exporters limited a company based in Kenyan capital Nairobi.
we deal with exporting and importing of fresh fruits and vegetables. we had sent one of our staff at the recent Berlin expo and he visited your stand and brought us your address.
we would wish to perform business with you.
kindly visit our website at; www.signetexporters.com
thankyou
DADSON KARANI, nairobi - 12-3-2017 10:28:28


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: