Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bagagedieven openen koffers met balpen

Tholen - Gebruik je tijdens je reizen een koffer met ritssluiting? Houd er dan rekening mee dat bagagedieven snel en makkelijk je koffer kunnen openbreken. Je waardevolle bagage ligt niet zo veilig achter slot en grendel als je misschien denkt.

De dieven laten geen sporen achter. Dus ontdek je pas dat er is ingebroken na thuiskomst. En dan is het moeilijk te bewijzen dat de waardevolle spullen werkelijk gestolen zijn.

Bagagedieven kunnen met het grootste gemak je koffer openbreken. Het enige dat ze hiervoor nodig hebben is een balpen. Na een trip naar Afrika waarbij er werd ingebroken in de bagage van een vriend, maakte de Amerikaanse slotspecialist 'Bosnianbill' onderstaand filmpje.

In het filmpje wordt duidelijk hoe makkelijk een koffer met ritssluiting open te breken is en dat er eigenlijk geen manier is om je koffer met ritssluiting tegen deze bagagedieven te beveiligen. De enige oplossing is een harde koffer met sloten te kopen en dat is misschien nog niet zo'n gek idee als je ziet hoe makkelijk de ritssluiting opengaat.

 
Publicatiedatum: