Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelschilbedrijf opent frietkar

Tholen - Afgelopen zaterdag heeft aardappelschilbedrijf ASN uit Dronten een frietkar in gebruik genomen. De aardappelverwerker wil met de kar de aardappel als basisvoedsel en het merk 'Pommetje' promoten.



Voetballers van de plaatselijke vereniging konden als eerste van de frites proeven. Afgelopen dinsdag stond Pommetjes Frietkar bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en een amateur vereniging. "Het was een schot in de roos, onvoorstelbaar hoe goed het ontvangen is," omschrijft André Aasman de eerste twee dagen. "De patat was niet aan te slepen."



"We willen met de frietkar uitdragen welke producten we hebben en we willen een tegenhanger zijn van de frietfabrieken. We verkopen alleen onze ambachtelijke friet," ligt André het concept toe. Dat betekent ook dat er geen andere snacks verkocht worden in de frietkar. "Dat is een bewuste keuze. Mensen moeten terugkomen op basis van het lekkere patatje dat ze gegeten hebben."

De frietkar wordt in eerst instantie gebruikt voor promotie doeleinden en zal ingezet worden bij feestelijke gebeurtenissen als een opening. Daarnaast wil André graag een standplaats voor de frietkar vinden. "Dan ga ik natuurlijk niet meer zelf in de kar staan, dan moet er een echte frietbakker in gaan staan."



Het Pommetjes Frietkar concept is zo opgezet dat het makkelijk gebruikt kan worden in een franchise, zowel in een kar als in een speciaalzaak. ASN levert al hele en voorgesneden rauwe aardappelen aan frietspeciaalzaken. "Dan kunnen de bakkers hun gevoel er nog inleggen. Friet uit de fabriek kun je alleen maar afbakken en dan moet je hopen dat de smaak goed is."

Onder het label Pommetje levert ASN diverse varianten koudgeschilde aardappelproducten.

Voor meer informatie:
ASN Dronten Aardappelschilbedrijf Nederland / Pommetje
André Aasman
Staalwijk 120
8251 JX Dronten
E: info@asndronten.nl
T: +31(321) 316664
F: +31(321) 319695
W: www.pommetjes.nl
www.asndronten.nl