Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Schouten, Aardappelhandel Altena:

"Verkoop Malta-aardappelen dit jaar bijzonder goed"

Tholen - Ongeveer de helft van het volume aardappelen uit Malta zijn bij Aardappelhandel Altena inmiddels verkocht. "Tot op heden gaat de verkoop van de Malta's erg goed", vertelt Kees Schouten. "We zijn expres niet te hoog ingestapt met de prijzen om de vaart erin te houden en dat lukt eigenlijk boven verwachting goed."



Altena biedt momenteel vanuit Malta hoofdzakelijk het ras Alpha aan. "De volumes zijn vergelijkbaar met vorig jaar en iets lager dan twee jaar geleden. De kwaliteit is erg goed van het jaar", vertelt Kees. Hij werkt al jaren samen met het Maltezer aardappelbedrijf Quality Fruit & Vegetables, waar Raphael Scerri de scepter zwaait. De Maltezer aardappelen worden met een rooier op rijen gelegd en daarna met de hand in kratten van 25 kg afgevoerd naar de sorteer- en pakstations.



"Ik ben erg benieuwd hoe het vervolg van het seizoen is. Er is vrij veel aanbod van andere aardappelen. De marktsituatie van de oude oogst is weggezakt tot een dramatisch punt en dat zie ik ook niet meer verbeteren. De verwachting is dat zowel Spanje, Frankrijk, Belgiƫ als Nederland vroeg op de markt komt met de nieuwe aardappeloogst", vertelt Kees.



Meer informatie:
Aardappelgroothandel Altena B.V.
Oude Kerkstraat 23
4261 BL Wijk en Aalburg
Tel: +31(0) 416 691241+31(0) 416 691241
Fax: +31(0) 416 692822
info@altena-bv.nl
www.altena-bv.nl

You'll need Skype CreditFree via Skype