Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse 'zero pesticide'-wet in 2020 van kracht

De Franse minister van ecologie en energie, Ségolène Royal, roept burgemeesters op om te stoppen met het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in hun gemeentes. Royal doet dat uit naam van de publieke gezondheid en biodiversiteit. "Gewasbeschermingsmiddelen vormen een gezondheidsrisico en vandaag de dag zijn er manieren die het mogelijk mogen om te stoppen met beschermingsmiddelen en het terugwinnen van de biodiversiteit, zoals vlinders die soms volledig uit bepaalde gebieden zijn verdwenen."

Een meerderheid in het Franse parlement stemde voor een wetsvoorstel om vanaf januari 2020 gewasbeschermingsmiddelen te weren uit publieke groenruimtes en bloemenbedden. Wegonderhoud, sportvelden en begraafplaatsen vallen buiten deze wet. Inmiddels hebben 450 steden en gemeentes zich bij de 'zero pesticide'-beweging aangesloten, waaronder Lyon, Grenoble, Dijon en vele provinciale gemeentes.

Gemeentes die voor 2020 'middelenvrij' werken, ontvangen financiële steun (vijftig procent) van waterbedrijf Rhône Méditerranée Corse bij het trainen van personeel, investeringen in mechanische of thermale wiedmaterialen en communicatie. Het waterbedrijf verwacht een belangrijke vooruitgang van de waterkwaliteit. Veertig procent van de onkruidverdelgers, die in steden wordt gebruikt op ondoordringbare oppervlaktes belandt nu direct in waterlopen of grondwater.

Publicatiedatum: