Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voldoe eenvoudig aan uw HACCP-verplichtingen

Hoewel ons voedsel veiliger is dan ooit, doen zich in Nederland jaarlijks nog steeds zo'n 680.000 gevallen van voedselinfectie voor. Ook recentelijk werd Nederland weer opgeschrikt door een omvangrijk geval van voedselinfectie. Hieruit blijkt opnieuw dat vooral hygiëne en temperatuur te allen tijde goed gehandhaafd moeten zijn om kwaliteit en gezondheid te garanderen.

De volgens HACCP-richtlijnen verplichte temperatuurmetingen kosten vaak nogal wat tijd: meten, noteren, afwijkingen registreren. Automatisering van dit proces bespaart veel tijd en is daarom meer dan welkom. In 2014 introduceren wij een belangrijke innovatie waarmee u eenvoudig en snel aan de HACCP-verplichtingen voldoet: de TempMitter.



TempMitter, de nieuwe generatie voedselthermometers
Met de TempMitter zijn de handmatige metingen volledig gedigitaliseerd. Deze voedselthermometer is geschikt voor toepassing in de horeca, grootkeuken, detailhandel en voedingsmiddelenindustrie. Kortom: overal waar dagelijks temperatuurmetingen worden verricht. Een meting wordt direct draadloos verzonden via TempWeb, ons draadloze netwerk of, als optie, via WiFi en opgeslagen op een persoonlijke website. Hier zijn de metingen 24 uur per dag online in te zien. U voldoet altijd aan de volgens HACCP verplichte rapportage.



Er zijn twee uitvoeringen leverbaar. Een uitvoering met alleen een insteekvoeler voor insteek- en dompelmetingen en een uitvoering met een extra infraroodsensor voor contactloze (hygiënische) oppervlaktemeting. De TempMitter werd door de vakjury van de Horeca Expo in België al beloond met de Innovation Award Equipment. Ook ontving het instrument de award voor Beste Introductie 2013, een initiatief van vakblad Out of Home Shops.

Metingen 24 uur per dag beschikbaar
De TempMitter, een handinstrument om metingen draadloos te versturen, ontbrak nog aan TempWeb, ons systeem voor draadloze (temperatuur)bewaking en registratie via internet. TempWeb verzamelt geheel draadloos en automatisch de metingen. Met de TempMitter worden hier nu ook de handmatige verrichte metingen aan toegevoegd. De metingen zijn altijd en overal online inzien. Bovendien alarmeert TempWeb per sms of per e-mail als er iets niet goed gaat.
TempWeb bestaat uit een coördinator en een of meer sensormodules. Op een sensormodule kunnen maximaal vier voelers worden aangesloten. Er zijn voelers verkrijgbaar voor temperatuur, vocht, druk, CO2, digitale deurcontacten en energieverbruik. Ook een valideerbaar systeem (IQ/OQ) en legionellabewaking behoren tot de mogelijkheden. De coördinator en de sensormodule communiceren draadloos. De coördinator verzendt de metingen en kan tevens als sensormodule met vier voelers fungeren. Dit is de kleinste en goedkoopste configuratie. Het systeem is op elk gewenst moment uit te breiden. TempWeb biedt u gemak, tijd- en kwaliteitswinst en veiligheid.



TLC 700, veilige thermometer met inklapvoeler
Ebro introduceert een nieuwe insteekthermometer met inklapvoeler, geschikt voor kern- en dompelmetingen. Door de geringe afmetingen (116 x 38 x 20 mm) en de veilige inklapvoeler is het bij uitstek een instrument om bij je te dragen en dus altijd bij de hand te hebben. Het instrument voldoet aan de EN 13485-norm en wordt geleverd met ijkcertificaat. Het grote display, de hoge nauwkeurigheid van ±0,5°C en een temperatuurbereik van -40°C…+250°C maken het instrument geschikt voor uiteenlopende toepassingen in de voedingsmiddelenbranche. De thermometer is waterdicht (IP 65). De standaard lithium knoopbatterij is door de gebruiker zelf te vervangen.

Ongekend gebruiksgemak met USB-logger
De USB-logger EBI300 van ebro biedt een ongekend gebruiksgemak. Hij wordt bij de goederen opgeslagen, vaak in direct contact daarmee. Na aansluiting op de USB-poort van een willekeurige PC of laptop wordt na enkele ogenblikken geheel automatisch, zonder speciale software, een meetrapport (PDF resp. PDF/A) gegenereerd met alle informatie over het temperatuurverloop. Het rapport kan direct worden opgeslagen, afgedrukt of per e-mail worden verzonden. De ideale begeleider bij transport en opslag in de voedingssector.



Hygiena EnSURE, sneltest voor detectie van micro-organismen
De Hygiena EnSURE is de meest gevoelige ATP-meter op de markt voor hygiënecontrole (detectieniveau < 0,1 fmol ATP). Een recent rapport van Silliker toont aan dat de ATP-sneltesten van Hygiena het beste scoren op het gebied van gevoeligheid en reproduceerbaarheid. In combinatie met de Ultrasnap-swabs heeft u binnen 15 seconden een betrouwbaar resultaat in handen. Het instrument kan ook ingezet worden voor kwalitatieve en kwantitatieve bepaling van specifieke micro-organismen (Enterobacteriacea en E-coli), in combinatie met de MicroSnap. Met een 'swab' wordt een oppervlak, vloeistof of product bemonsterd. Na een incubatie van maximaal zeven uur wordt een deel van het monster overgebracht in de Micro-Snap. Na activering van de Micro-Snap kan deze vrijwel onmiddellijk worden uitgelezen in de EnSURE. Hetzelfde instrument is dus bruikbaar voor algemene hygiënecontrole en specifieke microbiologische tests. Hygiena biedt ook een draagbare mini-incubator aan, waarmee deze test volledig buiten de laboratoriumomgeving kan worden uitgevoerd.

Voor meer informatie:
Gullimex
tel. 074 265 77 88
www.gullimex.com



 
Publicatiedatum: