Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BelOrta verwacht 350.000 kg rode en 300.000 kilo blauwe bessen te verhandelen dit jaar

Eerste Belgische rode en blauwe bessen bij Veiling BelOrta

Vanmorgen werden in Veiling BelOrta de eerste Belgische rode bessen van het nieuwe seizoen aangeboden en verhandeld. Met deze primeur werd het startschot gegeven aan het nieuwe bessenseizoen. Veiling BelOrta verwacht dit seizoen 350.000 kg rode bessen te verhandelen gedurende een periode die vandaag gestart is en zal aanhouden tot Kerst. Het seizoen van de rode bessen start met de variëteit Junifer. In de maand juni gaat dit verder met de vroege variëteit Jonkheer van Tets om tenslotte te pieken in juli met Rovada.



Een trosje rode bessen leent zich uitstekend als versiering op desserten. In een vruchtensalade, yoghurt of milkshake zorgen rode bessen dan weer voor een lekker fris-zuur accent. Voor onze gezondheid zijn rode bessen eveneens uitermate goed. Ze bevatten hoge concentraties vitamines en vezelstoffen. Bovendien zijn deze vruchten caloriearm.

De primeurbessen, van het ras "Junifer", zijn geteeld door het aardbeien- en kleinfruitbedrijf "Meyers Softfruit" uit Riemst. – www.meyers-softfruit.be
De eerste levering rode bessen, uit 1 kistje met 12 doosjes van 125 g.

Deze primeur werd gekocht door Metro Cash & Carry Belgium. Het eerste kistje rode bessen van 12 x 125 g werd gekocht aan de prijs van 74 euro per doosje van 125 g.
Metro biedt een exclusieve formule voor de horeca- en foodprofessional, nl. een uniek groothandelsconcept met "Alles onder één dak".

Veiling BelOrta veilt eerste Belgische blauwe bessen van het nieuwe seizoen
Vandaag werden eveneens de eerste Belgische blauwe bessen geveild. Deze levering bestond uit 1 kistje van 12x125g en werden geteeld door Albert Royakkers uit Kinrooi. Deze primeur werd gekocht door Super Shopping Peltri. Het eerste kistje blauwe bessen van 12 x 125 g werd gekocht aan de prijs van 52 euro per doosje van 125 g. Super Shopping Peltri is een zelfstandige familiale supermarkt waar men gezellig kan winkelen aan de beste prijs.

Blauwe bessen, staan gekend als één van de meest gezonde fruitsoorten. Vele onderzoeken hebben aangetoond dat het gehalte aan anti-oxidanten – zeg maar de preventieve verdedigers van het menselijk lichaam - en de totale voedingswaarde van deze bessen zeer hoog scoren in vergelijking met andere inlandse of exotische fruitsoorten. Blauwe bessen kunnen dus zeker een waardevolle aanvulling betekenen in het dagelijkse voedingspatroon. De aanvoer van blauwe bessen draait op jaarbasis rond 300.000kg en strekt zich tot en met november met een aanvoerpiek in juli.



Veiling BelOrta stelt voor:
Snow White, de witte aardbei

Snow White is de naam de witte aardbeien die vandaag beschikbaar zijn bij BelOrta. Deze specialiteit wordt geteeld door producent Johan Schuurmans.
Niet enkel de vruchthuid, maar ook het vruchtvlees is helder wit. Deze uitzonderlijke kleur maakt van deze aardbeivariëteit een specialiteit en ze is dan ook uitermate geschikt om alle dessertjes op te vrolijken.

www.belorta.be
Publicatiedatum: