Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marktbeeld fruit:

Goede markt gele en Piel de Sapo-meloenen

Tholen - Een rondgang door de fruithandel leert dat er een zwakke markt is voor Galia-meloenen. De prijzen variëren bij de verschillende bedrijven tussen de 5,50 en 7 euro, maar twee weken geleden waren ze nog 12/13 euro. Momenteel worden de Galia's geïmporteerd uit Guatemala en Costa Rica. Ook vanuit Almeria worden ze aangevoerd, maar handelaren geven aan dat de beste Spaanse Galia's uit Murcia komen. Ook de markt voor watermeloenen loopt terug met een huidig prijsniveau van 65 tot 85 cent. Voor de zaadloze watermeloenen wordt nog wel meer geld gevraagd, maar de verwachting is dat die prijzen wel zullen dalen onder druk van de Spaanse aanvoer.



De markt voor Cantaloupe-meloenen is daarentegen nog altijd goed met een prijs rond de 8 euro. De echte toppers onder de meloenen zijn de gele en piel de sapo meloenen met een prijsniveau van respectievelijk 12-14,50 euro en 13-14 euro. Omdat de aanvoer van gele meloenen uit Spanje flink is gereduceerd door het New-Delhi virus en ook de Piel de Sapo's nog op zich laten wachten, wordt voor de komende tijd een goede markt verwacht.

Citrus
De citrusmarkt is aanhoudend lauw, met de grapefruit gaat het een tikkeltje beter en de citroenenmarkt is zelfs goed. Als je ze hebt, kun je er zelfs 15 euro voor maken. Ook de limes zitten in de lift. Zaten ze eerder nog op 4 euro. Inmiddels zijn de lime-prijzen verdubbeld. Op mandarijnengebied zijn de Argentijnse Satsuma's hot (14-14,50 euro). Ze raken om in handelstermen te spreken "de grond niet" en worden veelal door de Scandinavische landen opgenomen. Overigens is het met de andersoortige mandarijnen, als de Minneola's huilen met de pet op. Pomelo's zijn wel goed aan de prijs, voor Vietnamese wordt zelfs 18-20 euro betaald, maar de inkoopprijs is dan ook niet kinderachtig.

De nectarines en perziken die afgelopen week uit Spanje kwamen, leverden mooie prijzen op, maar de verwachting is dat de aanvoer flink zal toenemen en de prijzen in gelijke tred zullen dalen. Ook de markt voor importappelen is zwak. Gaan de Granny's en Golden nog redelijk, de markt voor bicolor-appelen is erg zwak. Ook de markt voor importperen is over de hele linie niet goed. Avocado's waren hot, maar zitten ook in een neergaande lijn. Lag de prijs twee weken terug nog rond de 9/10 euro, nu koop je ze ook voor 6.