Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
overgroot deel vloeit terug naar telers

BelOrta boekt positief resultaat van 8,8 miljoen euro

BelOrta (Mechelse Veilingen + Coöbra + Veiling Borgloon) presenteerde tijdens de algemene vergadering op donderdag 24 april 2014 haar resultaten van 2013. Dé groente- en fruitveiling kon hierbij goed nieuws brengen met een positief te bestemmen resultaat, 6% dividend voor de aandeelhouders en ruime voorzieningen qua coöperatieve teruggave.

In totaliteit genereerde BelOrta een positief resultaat van 8,8 miljoen EUR, waarvan het overgrote deel zal terugvloeien naar de telers. Met 1.600 actieve tuinders (130 afkomstig uit Nederland) en 336 personeelsleden realiseerde BelOrta een verkoopcijfer groenten & fruit van 372 miljoen EUR. BelOrta heeft vestigingen te Sint-Katelijne-Waver, Borgloon, Fernelmont, Kampenhout, Visé en Zellik. Een laag commissieloon, snelle uitbetaaltermijnen en het maximaal toekennen van GMO steun aan de telers waren in 2013 van toepassing en zullen ook prioritair blijven naar de toekomst.

Bij de voorstelling van de begroting 2014 werd een verantwoord investeringsplan aangekondigd voor de sites Sint-Katelijne-Waver, Borgloon en Zellik. Bovendien zal in 2014 de GMO steun op de producentgerichte acties verder uitgebreid worden teneinde de telerskosten extra te verlagen. Het voortbestaan verzekeren van de toekomstgerichte tuinders blijft immers de missie van de producentenorganisatie BelOrta.


 
Tijdens de algemene vergadering werd door voorzitter Leo Baestaens en directeurs Chris De Pooter, Filip Fontaine en Jos Craemers officieel afscheid genomen van dhr. Pierre Vrancken als voorzitter van Veiling Borgloon en bestuurder van BelOrta alsook van dhr. Antoine Goffings en dhr. Leo Kortleven als bestuurders gezien het bereiken van de leeftijdsgrens. De drie afscheidnemende bestuurders werden door raad van bestuur en directie van BelOrta onder een warm applaus van de vennoten in de bloemetjes gezet.
 
Publicatiedatum: