Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groene sticker verplicht in Duitse binnensteden

Duitsland stelt voor het rijden in vrijwel alle steden een groene milieusticker verplicht. Voertuigen met een rode of gele sticker mogen de binnensteden dus niet meer in. De maatregel gaat in op 1 juli en geldt ook voor buitenlandse voertuigen.

Uitstootnorm

Een groot aantal Duitse binnensteden heeft een milieuzone ingesteld. Toegang tot deze zone is afhankelijk van de uitstootnorm van het voertuig, die kenbaar wordt gemaakt door een sticker achter de voorruit waarvan de kleur de norm aangeeft: groen is het 'schoonst', geel is iets minder schoon en rood geeft aan dat een voertuig veel schadelijke stoffen uitstoot. Een overzicht van de milieuzones staat op de site van het Umweltbundesamt.



Groene sticker

Met ingang van 1 juli is rijden in binnensteden alleen nog toegestaan voor voertuigen met een groene sticker, uitgezonderd Augsburg, Münster, Neu-Ulm en Schramberg, waar rijden met voertuigen met een gele sticker nog is toegestaan. Ook is een uitzondering gemaakt voor enkele categorieën voertuigen.

EVO-Kennisbank

Voor EVO-leden staat meer informatie over de maatregel in de EVO-Kennisbank.


Bron: EVO
Publicatiedatum: