Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dominicaanse ananastelers willen wekelijks 120 containers naar Europa exporteren

Het ministerie van Landbouw heeft een project aangekondigd dat meer dan 100 ananastelers moet helpen 120 containers ananas per week naar Europa te exporteren en dat ongeveer 20.000 banen moet creëren.

In een verklaring zei de directeur Jean Alain Rodríguez dat ananas behoort tot het hoogste exportpotentieel en dat ze zorgen voor het hoogste inkomen van de Dominicaanse Republiek. Het is namelijk een van de tropische vruchten waar wereldmarkten het meest naar vragen. "Dit project zal voor 20.000 nieuwe banen zorgen, wat duizenden gezinnen van levensonderhoud zal voorzien."

Het hoofd van de ananastelers en -producentenassociatie, Mario Velásquez, merkte op dat ze nog steeds niet over genoeg teeltgrond beschikken om het exportdoel van 120 containers per week te halen. Hij zei dat er nu regelingen worden getroffen met het Dominicaanse Agrarische Instituut en de Staatssuikerraad voor meer grond.
Publicatiedatum: