Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Filipijnen 's werelds tweede grootste bananenexporteur

Volgens de Beoordeling en Statistieken van de Bananenmarkt, vrijgegeven door de Food and Agriculture Organization (FAO), hebben de Filipijnen hun plaats terug gewonnen. De gegevens van de FAO uit 2011 geven aan dat de export uit Azië een herstel liet zien, volgend op sterke exportdalingen tussen 2006 en 2010. Het grootste deel van de export dat uit Azië komt, steeg met 25,6 procent in 2011 en met 27,1 procent in 2012 volgens het rapport. Als gevolg bereikte het exportvolume 2,82 miljoen ton, ruim boven het vorige record van 2,4 miljoen ton in 2006.

"Dit is een zeer opmerkelijk herstel voor de Aziatische regio, vooral voor de Filipijnen", zegt Fazil Dusunceli, landbouwofficier van de FAO, die bananenplantages bezocht in het zuiden van de Filipijnen (in de provincie Davao del Norte).

Als 's werelds tweede grootste bananenexporteur, na Ecuador, toonden de Filipijnen een aanzienlijke groei in zowel 2011 als 2012. Het land oversteeg de exportprestaties van 2012: er werd 2,6 miljoen ton verse bananen geëxporteerd naar wereldwijde markten. Volgens Dusunceli staat dit gelijk aan maar liefst 93,9 procent van alle bananenexport die uit Azië komt.

Ecuador, nog steeds 's werelds grootste bananenexporteur, had een lagere productie doordat orkanen grote delen van alle bananenplantages beschadigden. De bananenzendingen daalden met wel 410.000 ton of ongeveer 5,6 procent van de export van 2011 volgens het rapport van de FAO.

Terwijl de bananenexport uit Zuid-Amerika afnam, versterkten Mexico en Centraal-Amerika hun gecombineerde exportvolumes met 22 procent. De aangrenzende Dominicaanse Republiek leidt de exportzendingen in het Caribische gebied. De bananenexport uit Afrika anderzijds, die slechts 3,9 procent van de wereldwijde bananenzendingen vertegenwoordigt, steeg in 2012 verrassend genoeg met 2,4 procent van de totale export, die 649.000 ton bereikte.

Source: interakyson.com
Publicatiedatum: